hb-värde

 
Som jag nämnde igår är mitt hb-värde lite lågt för första gången under graviditeten. Eftersom min redan känsliga mage inte klarar av järntabletter ska jag försöka få upp värdet genom att äta mer järnberikad mat. Jag börjar idag med blodpudding och apelsinjuice. Gott!

barnmorskan


Åttonde månaden, 5 veckor kvar, 36 dagar. Vi hänger knappt med. Hur förbereder man sig? Det och mycket annat pratade jag med min barnmorska om idag. Det är svårt att förstå att det inom en snar framtid ska komma ut en liten liten människa ur min kropp. Om bara 2 veckor räknas hon som färdigutvecklad och redo för ett liv utanför magen. Men hon får gärna stanna där hon är i minst 4 veckor till, vi har lite saker att förbereda. Förutom att mitt hb-värde var lite lågt såg allt mycket bra ut. 

<3


puss


kanelbullens dag

 
 
Igår kväll bakade jag bullar inför deras dag som är idag. Åt en till frukosten imorse, resten fick Calle ta med till jobbet. Tur det, annars skulle nog alla ligga i min mage efter denna dag är slut. Man ser liksom inte längre på magen om man ätit för många bullar. Det är ju ständigt en bulle i ugnen här.

hallonbladste

 
Idag går vi in i vecka 34. Och med 48 dagar kvar har jag nu börjat förbereda mig inför förlossningen genom att dricka hallonbladste. Det sägs förbereda livmodermuskulaturen och att förlossningen därför KAN bli lättare. Det må vara häxkonst, men det skadar inte att testa.  Jag börjar med en kopp om dagen och ju närmare förlossningen vi kommer desto fler koppar.

RSS 2.0